Workshop dansplatform Roosendaal Danst – 24 september

Festival Roosendaal Danst vindt elk jaar in september plaats en gaat dit jaar een samenwerking aan met TALK. Op 24 september organiseren ze in Gent een Engelstalige workshop.

Het Festival Roosendaal Danst zoekt de koppeling op tussen amateurdans en professionele dans, zoekt verbindingen met diverse omgevingen, denkt inclusief, wil diverse publieken en doelgroepen bereiken en werkt met artists-in-residence uit velerlei landen en culturen om te leren en te ervaren.

De Engelstalige workshop wordt verzorgd door Viko Andy Rindasyah (Indonesiƫ), Aly Moreira (Brazilie) en Rahull Bhat (India). Jacques van Meel heeft samen met deze dansers/choreografen de coƶrdinatie over het geheel. Er wordt praktisch gewerkt aan diverse dansstijlen in een hedendaagse context. Viko werkt vanuit zijn roots op Borneo (Malay), Aly vanuit uitbundige Rio stijlen, Rahul vanuit zijn Rajasthan/Bollywood achtergrond. De drie dansers maakten ieder een solo in samenwerking met Jacques en zullen tijdens de workshop ook korte fragmenten uit hun solowerk laten zien. De thematieken zijn: water, religie en gender. Na afloop kunnen we met elkaar in gesprek gaan over visies en uitgangspunten.

Meer info over het festival Roosendaal Danst kan je hier terugvinden.