Le Sacre du printemps

Talk danst samen met vele anderen Le Sacre du Printemps!
Voor de Dag van de Dans 2018 bundelen de Gentse partners hun krachten om zo veel mogelijke mensen rond dans te verenigen. De deelnemers komen uit alle hoeken van Gent, maar allen met de goesting om deel uit te maken van één groot dansstuk. Op initiatief van regisseur Alain Platel werd gekozen voor Le Sacre du Printemps als gemeenschappelijk vertrekpunt. De muziek van Stravinsky inspireert elke groep op een andere manier en de afzonderlijke stukken worden in de weken voorafgaand aan de Dag van de Dans uitgewerkt tot één massachoreografie onder begeleiding van twee dansers, Lisi Estaras en Quan Bui Ngoc. Uiteindelijk zal op 28 april op de Kouter in Gent een onvergetelijke Sacre du Printemps worden gedanst.

Van en met:
les ballets C de la B, Kunstencentrum Vooruit, Handelsbeurs Concertzaal, Danspunt, CAMPO, Platform-k Vzw, MUS-E Belgium Villa Voortman, VictoriaDeluxe Vzw, Bij’ De Vieze Gasten, De Centrale, Folkloregroep Zdravets – Gent, Together We Stand, MUDA Kunstencentrum, KASK & CONSERVATORIUM School of Arts Gent, LUCA Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent, Maya Sapera Dance Company – MSDC, Refu Interim

In de pers: De Gentenaar , Klara , Danspunt, VRT