Paas special! – Bollywood for contemporary dancers – with Laura Neyskens – 2 april

2 april. 19h30 – 21h30

1 les: 15€

De Vloer @ Nest (verdieping +3 oude stadsbibliotheek)

Laura Neyskes stond voor het eerst op het podium als 11-jarige in Bernadetje (1996), een theatervoorstelling vanArne Sierens en Alain Platel. Nadien speelde ze mee in Mouchette (1998), Allemaal Indiaan (2001) en Platels befaamde dansvoorstelling Iets op Bach (1998), waar ze de jonge danser Sidi Larbi Cherkaoui ontmoette. Dit resulteerde in een jarenlange samenwerking. Zo danste ze in zijn debuut Rien de Rien (2000), Foi (2003) en Myth (2007). Ze danste en zong in de musical Adams Appels (2009) van het theatergezelschap Olympique Dramatique, waar ze Cherkaoui tevens assisteerde bij de choreografie.
In de Scala van Milaan was ze rehearsal director en danseres in de opera cyclus Der Ring des Nibelungen (2010-2016), in een regie van Guy Cassiers en gedirigeerd door niemand minder dan Daniel Barenboim.
Ze maakt ook deel uit van de harde kern van La Guardia Flamenca, waarmee ze Anda La Banda (2005), Carrément Carmen (2008) en Club Flamingo (2012) speelde.
Tijdens het lichtfestival van Gent 2018 bracht Laura haar eigen choreografie op het scherm van het kunstwerk “The Gift”.

Sinds 2013 richtte ze, na 15 jaar Indisch dansplezier, het vierkoppig danscollectief Bollylicious op. Met hun zaalvoorstelling Bombay Express en Yatra boekten ze reeds internationaal success. Vorige zomer stonden ze nog op Battery Dance Festival in New York. Hun nieuwe voorstelling Sitara, geïnspireerd op één van hun tournees in India waar ze optraden voor de Maharadja van Jodhpur Gay Sing, brachten ze in november nog voor onze Belgische koning en koningin tijdens hun staatsbezoek in New Delhi.

www.bollylicious.org