Karlien De Savoye – Yoga – 23 september

23 september, 19h30 – 21h00 

12€ 

De Vloer/NEST, 3de verdieping oude stadsbibliotheek (ingang skatepark)

// OVER KARLIEN
Karlien combineerde haar studies taal- en letterkunde (Spaans en Engels) aan de UGent met een professionele dansopleiding, aangevuld met stages en workshops bij gerenommeerde leerkrachten in binnen- en buitenland (o.a. Les Ballets C de la B, P.A.R.T.S., Laban, Ultima Vez, Deltebre Dansa, SI A-Dos-Cunhados, IDW Budapest). Karlien is gecertifieerd leerkracht Hatha Yoga, Sivananda Stijl, na een opleiding in Play Practice Residency in Bangalore. Ze was reeds te zien in verschillende dans/performance/circus (locatie-)projecten (o.a. Alba Nova Festival, CirkAalst, INTERPLAY, WildeMannen WoesteWijven, Dance of the Dead Poet etc.) Samen met Quan Bui Ngoc creëerde ze Denderdingen, in opdracht van Stad Aalst en met Nicolas Vladyslav schittert ze momenteel in Histoires Courtes. Sans fin. Et en Couleurs. Een duet van dans en acrobatie, op de vloer, in de lucht en ongeveer alles daar tussenin.

// OVER DE YOGA LES
We starten de avond met een dynamische sessie Hatha yoga, Sivananda stijl, met een reeks Surya amaskara (zonnegroeten), gevolgd door een variërende reeks asanas (houdingen) – van staande houdingen, naar achterwaartse buigingen, over evenwichtshoudingen op de armen, via voorwaartse buigingen, tot twists en uiteindelijk inversies –met als kers op de taart nog wat pranayama  (ademhalingsoefeningen). 

// PRAKTISCH
Alle niveaus zijn welkom! Heb je een yoga matje? Neem gerust mee! 19u30-21u @ DE VLOER/NEST, 3de verdiep Graaf van Vlaanderenplein 40 (ingang skatepark)