YOKAOLA

YOKAOLA is een solo van Karlien De Savoye die gecreëerd werd in het kader van het residentieprogramma ‘Vers Talent’ van Circusplaneet. Coaches van dienst waren Hazel Lam en Nicolas Vladyslav.

 In YOKAOLA worden luchtacrobatie (doek) en hedendaagse dans vermengd tot een poëtisch geheel met een surrealistisch kantje. Er wordt een magische, mysterieuze sfeer gecreëerd en welgekozen beelden slepen de toeschouwer mee in een universum waar alles kan: vogels worden grassprietjes, zeewater bundelt zich tot een bliksemschicht, zwaartekracht en andere natuurwetten krijgen een nieuwe definitie. YOKAOLA spreekt tot de verbeelding en nodigt het publiek uit om die dan ook de vrije loop te laten.

YOKAOLA is een levende creatie. Door vrij en flexibel om te gaan met het materiaal kan er véél aangepast worden in functie van de locatie, de duur en andere variabelen. Net hierdoor wordt de creatie steeds rijker en toch telkens een beetje als “nieuw” gebracht en ervaren.

Creatie en uitvoering: Karlien De Savoye
Coaching: Hazel Lam & Nicolas Vladyslav
Muziek: Sigur Rós
Met dank aan: Circusplaneet
C

Coming up:
– Copacobana Festival (Gent): zondag 30 Juni, 20h30
– Cirk!Aalst (Aalst): 23 – 24 – 25 – 26 augustus 2019 (TBC)

Waar we reeds speelden:
– Soirée Bougement, Campo (Gent): 2 – 3 november 2018
– Transfo (Zwevegem, privé-evenement): 21 september 2018
– Dansen in ‘t Park, Azaleapark (Sint-Amandsberg): 19 augustus 2018
– Planeet Malem, Circuskerk (Gent): 28 april 2018
– Night of Collaborative Arts, bij ‘De Vieze Gasten’ (Gent): 21 april 2018

Voor technische fiche, video en/of andere info, mail naar talkvzw@gmail.com

“Zie je dat ding daar in de lucht? Ik denk dat het één of ander dier is, of een pop, of misschien een vogel (een vogel is een dier). Laat ons zeggen dat het een schepsel is. Ongevaarlijk denk ik. Een ongevaarlijk schepsel.”