Yoga met Inez Verhille op zaterdag

elke zaterdag van 10h00 – 11h00, inschrijven op voorhand niet nodig.

proefles: 5 €

1 losse les: 12 €
5-beurtenkaart: 50 €
10-beurtenkaart: 90 €
betaling cash of via overschrijving

HOK Steendam 41, Gent

Vinyasa yoga
Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga. Dit wil zeggen dat we de houdingen (asana’s) met elkaar verbinden tot een ‘flow’. Centraal staat de link tussen beweging en ademhaling. Hierdoor wordt de beoefening van vinyasa yoga een dynamische stroming van beweging, bewustzijn en adem.
Over de lessen
In de lessen staat de link tussen beweging en ademhaling voorop.
We starten de les meestal met een ademhalingsoefening (pranayama), gevolgd door een reeks yoga-houdingen (asana’s), waarin we werken aan kracht, lenigheid en ontspanning.
De lessen staan open voor zowel beginnende als meer ervaren yoga-beoefenaars. Bij de houdingen worden vaak verschillende opties gegeven, zodat iedere deelnemer de houding kan uitvoeren op een manier die bij zijn/haar lichaam past. We werken aan een maximale uitdaging in de houdingen, met respect voor de eigenheid en mogelijkheden van ieders lichaam.
Ik besteed veel aandacht aan een correcte uitvoering van de houdingen. Het is voor mij belangrijk dat je als deelnemer je eigen lichaam beter leert kennen en aanvoelen, om zo op een veilige manier aan yoga te kunnen doen.
Inez kwam voor het eerst in aanraking met Ashtanga en Vinyasa yoga tijdens haar opleiding Hedendaagse Dans aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Na haar studies bleef ze zich verder verdiepen in deze yogastijlen, omdat ze hierin de ideale mentale en fysieke ondersteuning vond voor haar werk als danseres en dansdocente.
Ze volgde een Yoga Teacher Training aan de Hari Om yogaschool in Italië.
Meer info en updates kan je terugvinden op de facebookpagina.